Muzeul Național al Literaturii Române Iași este partener Classix Festival, organizat la Iași de Asociația Industrii Creative și Showberry, în perioada 26 februarie – 4 martie 2023. Ajuns la a patra ediție, este primul festival independent de muzică clasică din Iași, propunându-și să redefinească experiența de concert și să aducă muzica clasică mai aproape de public.

Șapte zile de festival îmbină melodios 8 concerte, 68 de masterclass-uri, mese rotunde și dezbateri, instalații multimedia și alte evenimente conexe, la care iau parte peste 90 de artiști din 17 țări. Programul include opus-uri, compoziții și artiști puțin întâlniți în filarmonicile din țară, dar și seria de evenimente Classix in Focus ce facilitează contactul tinerilor artiști și studenți ai conservatoarelor cu profesioniști din domeniu și Classix in Art, masterclass-uri în muzică și burse de creație oferite în domeniul muzicii, artelor vizuale și coregrafiei ce susțin tinerii artiști români și străini cu cariere promițătoare.

Desfășurarea festivalului se petrece în locații inedite, în afara sălilor tipice de concert, iar pentru facilitarea accesului larg, concertele vor fi difuzate live pe pagina de Facebook a Classix Festival, a organizatorilor și a partenerilor.

Biletele și abonamente: https://bilete.classixfestival.ro.

Printre partenerii festivalului se numără Institutul Polonez, Forumul Cultural Austriac, Centrul Cultural German, Institutul Francez Iași, Centrul Ceh București, Goethe Institut, Episcopia Romano-Catolică de Iași, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” Iași, Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași, Filarmonica de Stat „Moldova” Iași, Muzeul Municipal „Regina Maria” Iași.