De Ziua Culturii Naționale, sărbătorită în fiecare an la 15 ianuarie, vă așteptăm la expoziția inedită „Semnez  în nume propriu: M. Eminescu”, deschisă spre vizitare la Muzeul „Mihai Eminescu” din Parcul Copou.

Vor fi expuse câteva documente dintr-un dosar original, adus de la Arhivele Naționale Iași, conținând declarații, procese-verbale, precum și interogatoriul la care a fost supus Eminescu, în calitate de fost director al Bibliotecii Centrale Universitare Iași, în urma acuzației că ar fi responsabil de lipsurile de cărți din averea bibliotecii.

Vernisajul expoziției va avea loc luni, 15 ianuarie 2024, la ora 13:00, în prezența invitatei Suzana Bodale, de la Arhivele Naționale Iași, care va oferi detalii interesante despre dosarul expus.  Evenimentul va continua cu sceneta „La interogator”, interpretată de actorii Gelu Ciobotaru și Daniel Onoae.

Expoziția va fi deschisă publicului în perioada 15-25 ianuarie 2024, iar programul de vizitare este de marți până duminică, în intervalul orar 10:00 – 17:00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de vizitare).