Punctul muzeal „Garabet Ibrăileanu” Târgu Frumos

Punctul muzeal „G. Ibrăileanu” de la Târgu Frumos a fost inaugurat în data de 27 octombrie 2016, în cadrul celei de-a IV-a ediții a Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, în urma unui parteneriat dintre Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași și Primăria Orașului Târgu Frumos.

Garabet Ibrăileanu (1871-1936), autorul romanului Adela (1933), a fost unul dintre personajele cheie ale vieții ieșene din primele decenii ale secolului XX, fiind critic, istoric literar, eseist, romancier, dar și profesor de istoria literaturii române la universitatea ieșeană și redactor al revistei „Viața românească”, pe care a și coordonat-o, de la înființarea ei, în 1906, până în momentul mutării redacției la București, petrecut în 1930.

S-a născut însă la Târgu Frumos, oraș care îi dedică astăzi o expoziție documentară ce reconstituie muzeografic viaţa şi activitatea acestei personalități complexe a culturii românești, alcătuită din fotografii, volume, corespondență, fotocopii după manuscrise, mobilier de epocă și altele.

  • Luni-Vineri: 10:00-16:00; Sâmbătă-Duminică: închis

  • Casa de Cultură „G. Ibrăileanu”, Tg. Frumos, jud. Iaşi