Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, lansează proiectul Muzeul amintirilor uitate. Pornind de la principiile de bază ale realizării unei expoziții, îi provocăm pe copii ca, alături de părinții lor, să descopere obiecte uitate, să se documenteze asupra lor, apoi să ne aducă obiectul însoțit de povestea lui.

Prima etapă a proiectului, care se va desfășura în perioada 14 august – 14 septembrie 2020, constă în trimiterea unei fotografii reprezentând o jucărie cu o semnificație aparte pentru proprietar, însoțită de istoricul și descrierea succintă a acesteia (maxim o pagină A4), la adresa de e-mail: muzeul.amintirilor@gmail.com. Pot participa copii cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani, din Iași. Termen de trimitere a fotografiilor: 14 septembrie 2020.

Muzeografi ai MNLR Iași vor selecta jucăriile cu povești interesante și îi vor anunța pe proprietarii lor, în vederea aducerii acestora la sediul MNLR Iași. Apoi, se va organiza o expoziție-provocare, la Muzeul „Mihail Sadoveanu” Iași. La încheierea expoziției, toate obiectele expuse vor fi returnate aparținătorilor.

Proiectul Muzeul amintirilor uitate este coordonat de o echipă formată din trei muzeografi: Diana-Lona Leonte, Lăcrămioara Agrigoroaiei și Nicoleta Dabija.

Așteptăm răspunsul vostru la această provocare expozițională!