Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează la Muzeul „Mihai Eminescu”, din Parcul Copou, expoziția participativă Mozaicuri scriitoricești, în cadrul căreia artista Elena Cristina Boțan-Potop va expune două lucrări, reprezentându-i pe Mihai Eminescu și Veronica Micle.
Lucrările sunt realizate într-o tehnică decorativă clasică, utilizată încă din antichitate, însă autoarea folosește materiale cât se poate de moderne și de dăunătoare pentru mediu: capace de plastic.
Elena Cristina Boțan-Potop, absolventă a Facultății de Arte plastice, Decorative și Design din cadrul Universității de Arte „George Enescu”, Iași, este membră a Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Iași.
Consacrată prin expoziții de grafică și pictură, artista s-a remarcat și prin lucrările realizate în această manieră neconvențională, a mozaicului din capace de plastic, organizând expoziții în diferite locuri din țară și din străinătate, precum: Galeriile de artă „Cupola” și Casa de Cultură „Mihai Ursachi” din Iași, Institutul Român de Cultură şi Cercetare Umanistică de la Veneţia, Muzeul de Istorie din Focșani.

Lucrările expuse la Muzeul „Mihai Eminescu” vor fi finalizate de participanții la evenimentele dedicate comemorării poetului, care vor începe vineri, 14 iunie, la ora 10.