Ziua Limbii Române – Expoziție

În perioada 28 august – 23 septembrie 2020, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, vă invită să vizitați expoziția „Limba română este patria mea…”.

Curatoriată de muzeografii Liviu Apetroaie și Beatrice Panțiru, aceasta este organizată cu prilejul Zilei Limbii Române, sărbătorită, din 2013, pe 31 august.

Muzeul „Mihai Eminescu” va găzdui, mai precis, o expoziție de carte rară și reprezentativă, în care veți descoperi tomuri fundamentale dedicate limbii române în ascensiunea sa, respectiv studii, monografii, cercetări academice.

Printre acestea, amintim: Introducere în istoria limbei și literaturei române, a lui Alexandru Philippide, Contribuții privitoare la istoria literaturii române, de Dan Simionescu, Gh. Adamescu, cu a sa Istorie a literaturii române, Nicolae Iorga, cu Istoria literaturii române în sec. al XVIII-lea, ori Istoria învăţământului românesc, B.P. Hasdeu, cu Fragmente pentru istoria limbii române, completat de N. Cartojan, Istoria literaturii române vechi, Sextil Pușcariu, Istoria literaturii române, epoca veche și Istoria literaturii române, de G. Călinescu.

Publicul vizitator va avea acces la aceste studii și monografii, care dau seamă de rezistența istorică, continuitatea, dezvoltarea și impunerea limbii române. La Muzeul „Mihai Eminescu” din Copoul Iașilor, „dăm și noi samă” de o „samă de cuvinte” românești.