În ziua de 15 aprilie, se vor împlini 103 ani de la inaugurarea primului muzeu literar din România (15 aprilie 1918), Bojdeuca din Țicău, care l-a găzduit pe Ion Creangă (1837-1889) din vara anului 1872 până la moarte. Muzeul Național al Literaturii Române Iași inaugurează, cu această ocazie, expoziția „Ion Creangă – învățătorul copiilor”, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca) – Complexul cultural-muzeal „Ion Creangă”, parte din seria de evenimente dedicată Zilelor Bojdeucii.

Expoziția vine în completarea proiectului Obiectul lunii la MNLR Iași: „Metodă nouă de scriere și cetire” (Abecedarul lui Creangă), oferind publicului vizitator șansa de a vedea documente inedite din arhivele Bojdeucii lui Ion Creangă: fotografii în original, documente ce au aparținut unchiului povestitorului, manualele al căror autor a fost Ion Creangă, aprecierile pe care Eminescu le-a scris la adresa acestor manuale. Expoziția este completată de ediții rare din opera scriitorului, precum și de câteva traduceri ale operei sale.

Vă invităm să vă întâlniți cu Ion Creangă în Valea Țicăului!

Curatoriată de George Drâmbei și Camil Iercan, muzeografi MNLR Iași, expoziția va fi deschisă publicului în perioada 15 aprilie – 15 iunie 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de intrare).

Vă așteptăm la muzeu, păstrăm distanța și avem grijă de sănătatea noastră!