În cadrul ediției a VIII-a a Festivalului Internaţional de Literatură şi Traducere Iaşi – FILIT, Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, organizează expoziții speciale pe care publicul interesat le poate vizita la muzeele literare.

În pavilionul expozițional al Muzeului ,,Ion Creangă”, obiectiv al MNLR Iași, vă propunem expoziția Condeie și memorie, cu obiecte de scris și de birotică aparținând unor mari personalități ale vieții culturale și publice din România de altădată.

Astfel, vizitatorii vor face o călătorie în timp, descoperind evoluția instrumentelor de scris, putând admira condeiul lui Ion Creangă, tocul de scris cu suport din marmură al lui George Topîrceanu, stiloul cu peniță de aur al sonetistului Mihai Codreanu, călimări și alte obiecte specifice acestei îndeletniciri care au fost purtate pe foaia de scris de către Mihail Sadoveanu, George Bacovia, Otilia Cazimir, Cezar Petrescu ș.a.

Curatoriată de muzeografii George Drîmbei, Camil Iercan și Beatrice Panțiru, expoziția poate fi vizitată în perioada 30 septembrie – 30 octombrie 2020, de marți până duminică, între orele 10:00 și 17:00.