Vineri, 13 aprilie 2018, Muzeul Național al Literaturii Române Iași va prezenta expoziția „Cadre de memorie. Obiecte care (ne) vorbesc” la Galeria La Empirica (c/Casillas de Prats, 10, 18002), din Granada, Spania.

Expoziția este un proiect al Muzeului Național al Literaturii Române din Iași, în parteneriat cu Institutul Cultural Român de la Madrid și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, coordonat de Cristina Hermeziu și Monica Salvan, ilustrat de Corneliu Grigoriu, grafician. Aceasta va putea fi vizitată la Granada până în data de 14 mai 2018, în intervalul orar 19:30-21:30 (în zilele de joi şi vineri).

Expoziția are ca punct de plecare obiectul ca revelator al apartenenței noastre culturale și al relației noastre cu lumea. Lucrările grafice utilizează extrase din mărturiile a douăzeci și patru de autori de origine română care au fost invitați să răspundă la o serie de întrebări despre locul obiectelor „nomade” în viața lor, în relația cu societatea de origine și cu cea de adopție. De la diploma confiscată de vameși la oglinda de buzunar regăsită miraculos într-o geantă, obiectele evocate de autori capătă sens și consistență datorită poveștilor din jurul temei „obiecte în exil”.

Expoziția „Cadre de memorie. Obiecte care (ne) vorbesc” a fost prezentată și în Elveția și Franța. Mai multe detalii se află aici: http://www.icr.ro/madrid/cadre-de-memorie-obiecte-care-ne-vorbesc