Muzeul „Mihai Codreanu” (Vila Sonet), situat în Iași, strada Rece, nr. 5, propune publicului vizitator o incursiune în Magia copilăriei lui Mihai Codreanu.

Expoziția, realizată cu ocazia aniversării a 145 de ani de la nașterea sonetistului (25 iulie 1876 – 23 octombrie 1957), face un stop-cadru copilăriei din ultimul sfert al veacului al XIX-lea, dezvăluind că acei ani, cei mai frumoși și „lipsiți de griji”, sunt în mică măsură diferiți de cei din zilele noastre.

Imaginația și îndeletnicirile copilului de acum 150 de ani erau asemănătoare cu cele ale copilului de azi. Și atunci, ca și acum, se ascultau povești citite de bunici sau părinți, luau ființă, imaginar, căpitani de vase, pirați, zâne și prințese, se desena și colora lumea așa cum era percepută etc.

Expoziția valorifică, pe lângă fotografii realizate la diverse vârste ale copilului, actul de naștere și alte obiecte, în premieră, jucăriile sale – doi ursuleți de pluș.

Curatoriată de Beatrice Panţiru, muzeograf MNLR Iași, expoziția va putea fi vizitată la Muzeul „Mihai Codreanu” (Vila Sonet), în perioada 24 iulie – 31 august 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de intrare).

Vă așteptăm la muzeu, păstrăm distanța și avem grijă de sănătatea noastră!