15 februarie este data nașterii a doi mari reformatori ai învățământului românesc, Titu Maiorescu și Spiru Haret, doi contemporani care au lucrat la modernizarea structurii pedagogice și a formulei de predare a noii limbi române moderne în școli, în conexiune cu lărgirea arealului de instituții școlare în mediile urbane și rurale. Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune publicului o ilustrare a acestor personalități culturale într-o expoziție deschisă la Muzeul „Mihail Sadoveanu”.

Expoziția „Titu Maiorescu și Spiru Haret. Deschizători de carte” este o ocazie de întâlnire cu documente (în original) legate de activitatea celor doi de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX, perioada în care, prin noile manuale școlare și intrarea în rândul publicului larg a textelor scriitorilor români clasici, alături de editarea de volume de popularizare a acestora, se constituie și se consolidează un public din ce în ce mai avizat și dedicat lecturii. Expoziția face parte din programul dedicat Zilei Naționale a Lecturii – 15 februarie 2022.

Expoziția de la Muzeul „Mihail Sadoveanu” poate fi vizitată în perioada 15 februarie – 1 martie 2022, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00 (16:30 eliberarea ultimului bilet de intrare).

Curatori: George Drîmbei, Camil Iercan