Muzeul Național al Literaturii Române Iași invită publicul să viziteze expoziția Printre cărți. Eminescu bibliotecar la Iași, organizată cu prilejul comemorării poetului (15 ianuarie 1850 – 15 iunie 1889), în parteneriat cu Arhivele Naționale Iași și Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” Iași.

Curatoriată de Ana Honcu și Liviu Apetroaie, muzeografi MNLR Iași, aceasta prezintă, prin documente inedite de arhive, cele două perioade ieşene în care Eminescu a lucrat la bibliotecă, a iubit parfumul florilor de tei, a creat poezii și a publicat preocupându-se de soarta culturii românești.

Preocupările sale de organizare a bibliotecii şi de sporire a fondurilor sunt ilustrate în documentele care au rămas în arhiva internă a Bibliotecii Centrale Universitare și a Arhivelor Naționale ale Statului: adrese, rapoarte, cereri, inventare, note şi însemnări.

Expoziția documentară va fi completată, într-o notă artistică, de o selecție de tușe eminesciene, realizate de artiști de pe întregul mapamond.

Expoziția va fi deschisă publicului la Muzeul „Mihai Eminescu” din Parcul Copou, în perioada 15 iunie – 29 august 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de intrare).

Vă așteptăm la muzeu, păstrăm distanța și avem grijă de sănătatea noastră!