Muzeul Național al Literaturii Române Iași organizează expoziția de fotografie „Bojdeuca 100 – loc al memoriei: regional, național, european” , ce oferă vizitatorilor posibilitatea unei călătorii în timp, în anul în care aceasta aniversează 100 de ani de la constituirea ca muzeu.

Sunt prezentate publicului fotografii mai puțin cunoscute dinainte de 1918, anul în care Bojdeuca în care a locuit scriitorul Ion Creangă a fost restaurată și a devenit primul muzeu literar din România. Călătoria în timp continuă cu fotografii din perioada interbelică, completate de articole din presa vremii, precum și din anii ’60, când a avut loc o nouă restaurare a muzeului, încheindu-se cu instantanee din anii 2000.

Expoziția este organizată cu prilejul Zilelor Europene ale Patrimoniului (ZEP), în cadrul Anului European al Patrimoniului, sub deviza „patrimoniul nostru cultural – unde trecutul întâlnește viitorul” și poate fi vizitată în perioada 15 septembrie – 31 decembrie 2018, la Muzeul „Ion Creangă” (Bojdeuca), de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00.

Curatorii expoziției sunt: Iulian Pruteanu, Corina Mocanu-Irimiță, Oana Melinte.