Arta caligrafiei și scrisul au fost apanajul elitei și intelectualilor. Scriitorii și-au exercitat îndeletnicirea cu instrumente precum penițe sau stilouri pe care le-au scufundat în cerneală.

Muzeul Național al Literaturii Române Iași vă invită să vizitați expoziția „Aventura scrisului”, dedicată instrumentelor de scriere care, în funcție de suportul utilizat și de obiectivul dorit, au continuat să se transforme și să se adapteze: pana de pasăre care cedează locul omologului său metalic, pentru a oferi mai apoi loc stiloului… Multe alte obiecte legate de activitatea scrisului au fost create pentru a satisface nevoi practice, cum ar fi: coupe-papier, presse-papier, hârtie pentru absorbția cernelei etc.

Colecția redă o imagine de ansamblu asupra evoluției obiectelor de scris, asupra diversității lor artistice, tehnice și artizanale. Obiectele expuse au aparținut unor importante personalități culturale și literare a Iașilor, precum Nicolae Gane, Calistrat Hogaș, Cezar Petrescu.

Curatoriată de Ana Honcu, muzeograf MNLR Iași, expoziția „Aventura scrisului” va putea fi vizitată la Muzeul Literaturii Române din Casa Muzeelor, strada Vasile Alecsandri nr. 6, în perioada 31 iulie – 31 octombrie 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de intrare).

Vă așteptăm la muzeu, păstrăm distanța și avem grijă de sănătatea noastră!