Vizitatorii „vilei cu turnișor pătrat” din Copou sunt invitați la o expoziție interactivă, cu fotografii și suveniruri din diferite locuri în care a călătorit scriitorul Mihail Sadoveanu (1880-1961).

Amintiri din călătorii evocă, în imagini și obiecte, trei dintre țările în care a ajuns Mihail Sadoveanu, însoțit de prieteni (în Olanda) sau de Valeria, a doua soție (în Croația), ori de soții Ștefana Velisar și Ionel Teodoreanu (în Turcia), pornind din țara natală, România, pe care a cutreierat-o ca nimeni altul.

Expoziția valorifică fondul de fotografii al Muzeului „Mihail Sadoveanu”, fotografii care au fost reunite într-o instalație în care, pentru fiecare țară amintită, există o hartă pe care sunt așezate cuburi cu imagini fotografice și citate din operele sadoveniene referitoare la locurile vizitate.

Este o expunere interactivă în care vizitatorii pot întoarce cuburile pentru a vedea fiecare față imprimată. Aceasta va rămâne deschisă publicului în perioada 2 noiembrie – 12 decembrie 2021, de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00 (16:30 – eliberarea ultimului bilet de intrare).

Curator: Lăcrămioara Agrigoroaiei
Concept instalație: Corina M. Irimiță

Vă așteptăm la muzeu, păstrăm distanța și avem grijă de sănătatea noastră!