Muzeul Național al Literaturii Române Iași propune publicului expoziția ,,Cutezătorii – expedițiile tinereții”, realizată sub forma unei instalații și dedicată Muzeului Copilăriei în Comunism.
Deschisă în sălile pentru expoziții temporare de la parterul Casei Muzeelor, aceasta reconstituie atmosfera vacanțelor mari din România anilor 1970-1980, mai precis, din taberele și expedițiile organizate de revista „Cutezătorii”, cu activități al căror scop era socializarea, recreerea, dar și educarea spiritului de camaraderie și apartenență la un grup. De asemenea, expoziția își propune să reamintească, prin obiecte specifice, tradiția expedițiilor în natură și să-i provoace totodată, pe cei care au experimentat-o, la rememorări plăcute.

Vizitatorii vor putea descoperi materiale folosite în perioada anilor 1980, de către echipajele expedițiilor „Zada I” și „Zada II”, organizate de Cercul de Biologie din cadrul Școlii Generale nr. 23, actuala Școală Generală „Titu Maiorescu” Iași, precum și unele materiale didactice rezultate în urma acestor activități.

Expoziția poate fi vizitată în perioada 1-30 iunie 2024, în sălile de expoziții temporare de la parterul Casei Muzeelor, de marți până duminică, în intervalul orar 10.00-17.00 (16.30 – eliberarea ultimului bilet de vizitare).

Curator: Cristian Hatmanu
Partener: Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași