Cu prilejul Zilelor „Mihai Eminescu”, vizitatorii se pot bucura de un proiect expozițional special, în premieră la Casa Muzeelor, organizat în Sala „Mihai Eminescu” din Muzeul Literaturii Române.

Intitulată Al tău, Mihai Eminescu, expoziția aduce în fața publicului vizitator o carte de vizită și două scrisori originale semnate de Mihai Eminescu, una din vremea în care se afla internat în sanatoriul doctorului Obersteiner, Döbling, din Viena, cealaltă trimisă din Iași. Destinatarul epistolelor datate 12/24 ianuarie 1884, respectiv 20 octombrie 1884, este bunul lui prieten, prozatorul bucovinean Alexandru Chibici-Revneanu, căruia Eminescu i se adresează cu „Iubite Chibici” și „Dragă Chibici”. Pe lângă starea de sănătate precară de care se plânge în ambele scrisori, poetul amintește, într-una dintre ele, și de ceasornicul său, primit de la tatăl Gheorghe Eminovici, parte a expoziției permanente a Muzeului Literaturii Române.

Expoziția Al tău, Mihai Eminescu este organizată de Muzeul Național al Literaturii Române Iași în parteneriat cu Serviciul Județean Iași al Arhivelor Naționale și va putea fi vizitată de marți până duminică, în intervalul orar 10:00-17:00, până la data de 6 iulie 2022.