În data de 15 februarie se sărbătorește Ziua Națională a Lecturii, prilej cu care Muzeul Național al Literaturii Române Iași va organiza o serie de evenimente ce încurajează obiceiuri de lectură și subliniază beneficiile cititului.

Printr-un proiect inițiat acum doi ani în colaborare cu Muzeul Naţional al Literaturii Române din București, personalități ale lumii culturale românești, din domenii conexe lecturii (scriitori, traducători, actori, regizori, editori, librari), sunt invitate să discute despre importanța lecturii cu elevi de la colegii și licee din București și Iași.

Anul acesta, joi, 15 februarie 2024, începând cu ora 11:00, poetul Claudiu Ioan Maftei va citi din poemele sale și apoi va discuta cu tinerii de la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” Iași. Invitatul a participat la diverse lecturi publice (Festivalul Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT, Cozy Poetry Night ș.a.). A colaborat la volumul „Un om mai important decât oamenii” (Lucian Brad, OMG, 2020). Lucrează la un volum ce include incredibila de pufoasă (și violentă) pisică chonky-san.

Coordonatoare la nivelul instituției de învățământ este prof. Alina Antohi.

Coordonator proiect: Iulian Pruteanu-Isăcescu.