Muzeul Național al Literaturii Române Iași vă invită, în 9-10 noiembrie 2019, la Zilele Sadoveanu, un eveniment de tradiție care se desfășoară în fiecare an, în preajma aniversării nașterii scriitorului și a inaugurării muzeului din dealul Copoului care-i poartă numele.

Ediția a XXXIX-a a programului organizat la Muzeul „Mihail Sadoveanu” cuprinde mai multe activități culturale, după cum urmează: sâmbătă, 9 noiembrie, de la ora 11.00, prof. univ. dr. Eugen Târcoveanu va prezenta cea mai recentă serie a revistei Însemnări ieșene – publicație apărută la Iași în 1936, avându-i ca fondatori pe Mihail Sadoveanu, George Topîrceanu, Mihai Codreanu și Grigore T. Popa. Programul va continua cu lansarea romanului Eu, cea de pe locul doi de Cezara Zamfir, prezentat de Liviu Apetroaie.

În ultimii zece ani, în a doua zi a evenimentului, programul a inclus premierea câștigătorilor Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, ce se adresează autorilor de orice vârstă, din România și din afara granițelor țării, care nu au debutat editorial. Astfel, duminică, 10 noiembrie, de la ora 12.00, juriul compus din Mirel Cană, Carmelia Leonte și Călin Ciobotari, va acorda premiile celei de-a X-a ediții a Concursului de Proză.

Coordonatoarea programului este Lăcrămioara Agrigoroaiei.