Muzeul Național al Literaturii Române Iași a pregătit o serie de activități dedicate Zilelor Muzeului „Mihail Sadoveanu”, organizate cu prilejul aniversării, în data de 5 noiembrie, a 142 de ani de la nașterea povestitorului (5 noiembrie 1880 – 19 octombrie 1961) și a 42 de ani de la inaugurarea muzeului din dealul Copoului.
Evenimentul, ajuns în acest an la ediția aXLII-a, se va desfășura în perioada 4-6 noiembrie 2022 și va cuprinde un program cultural, detaliat mai jos.
vineri, 4 noiembrie 2022, ora 10:30
De ziua lui Sadoveanu – momente literare din opera sadoveniană, susținute de elevii Școlii Gimnaziale „Alexandru cel Bun” Iași (clasa a V-a C: prof. Mirela Cristian, clasele a VI-a B și VII-a C: prof. Beatrice Domnaru, clasa a III-a A: prof. înv. primar Ramona Blaga, clasa a III-a B: prof. înv. primar Daniela Iordăchel). Coordonatoare: prof. Beatrice Domnaru.
sâmbătă, 5 noiembrie 2022, ora 10:00
Cum se face un manual – atelier de educație muzeală coordonat de Iunia-Maria Ștefan, educator muzeal MNLR Iași.
duminică, 6 noiembrie 2022, ora 11:00
Premierea câștigătorilor Concursului Național de Proză „Mihail Sadoveanu”, ediția a XIII-a, concurs ce are ca scop încă de la prima sa ediție să descopere talente literare și să susțină creația literară contemporană (lista premiilor ediției a XIII-a).
▶ La Muzeul „Mihail Sadoveanu” Iași, oaspeții „vilei cu turnișor pătrat” din Copou sunt invitați și la vizitarea expoziției Mihail Sadoveanu – autor de manuale școlare, curatoriată de Lăcrămioara Agrigoroaiei, muzeograf MNLR Iași.
Vă invităm să ne fiți alături în aceste zile!