Muzeul Național al Literaturii Române Iași lansează un nou proiect, și anume un club de lectură, dedicat copiilor și adolescenților cu vârstele cuprinse între 10-15 ani.

Proiectul promovează lectura ca formă interactivă și relaxată de învățare și vizează îmbunătățirea aptitudinilor de citire și de înțelegere a textelor. Totodată, încurajează dezvoltarea abilităților de prezentare și de vorbire în public.

Prima întâlnire a clubului va avea loc vineri, 7 decembrie 2018, de la ora 16:00, la Muzeul „Mihai Codreanu” (Vila Sonet). Tinerii participanți sunt invitați să prezinte cartea lor preferată, într-o atmosferă destinsă, și tot atunci va avea loc prezentarea clubului de carte și a activităților ce urmează a se desfășura: discuții libere, vizionări de filme, întâlniri cu autori, jocuri și dezbateri, schimburi de cărți etc.   Pentru întâlnirea de vineri nu este nevoie de înscriere prealabilă, iar înscrierea la activitățile viitoare ale clubului este gratuită.

Informații despre întâlnirile lunare ale clubului, cărțile alese și activitățile interactive cuprinse în program vor fi publicate pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.