Vineri, 17 iunie 2022, cu începere de la ora 19:00, la Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, Sala Studio J, are loc spectacolul coregrafic LOGOS*PATHOS*ETHOS.

Semnat și regizat de artistul Răzvan Vieru, spectacolul reprezintă lucrarea de licență a acestuia, care are în centru un concept inspirat din strategiile de retorică și modurile de persuasiune din opera Retorica a lui Aristotel.

Spectacolul va fi împărțit în 4 tablouri în care vor fi prezentate diferite situații: o relație toxică, în care personajul masculin se folosește de o formă de manipulare emoțională, o scenă dintr-un regim totalitar, o secvență într-un cadru bisericesc. Expunerea de la final, ce tratează relația de putere a tehnologiei asupra mentalului, va reprezenta al patrulea tablou și va îmbina toate formele de persuasiune. Fiecare tablou va aduce în fața spectactatorului diferite situații și scene, fără a le oferi o rezolvare și fără ca personajele sa aibă parte de o emancipare finală, lăsând spectatorului libertatea de a reflecta asupra faptelor în fața cărora a fost pus.

Intrarea la spectacolul de dans LOGOS*PATHOS*ETHOS este liberă, în limita locurilor disponibile. Regia și coregrafia sunt semnate de Răzvan Vieru, sub îndrumarea profesoarei coordonatoare Lorette Enache. Din distribuție fac parte artiștii Anca Andronache, Dragoș Munteanu, Georgiana Dumitrescu, Juan Cruz Luque, Mălin Galan, Miguel Costa, Ștefan Popa, Răzvan Vieru, Viviana Olaru. Light design: Andrei Emilian.