Joi, 7 noiembrie 2019, începând cu ora 18.00, la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași va avea loc o nouă ședință a Salonului de Literatură „Junimea”, din seria a VIII-a (2019-2020).

În cadrul acestei sesiuni de cenaclu literar va citi poezie Claudiu Ioan Maftei (n. 1997, Iași). A citit în cadrul Maratonului de poezie FILIT și a evenimentelor de poezie performată Cozy Poetry Night.

Salonul de Literatură „Junimea” are ca scop descoperirea și cultivarea talentelor literare, precum și promovarea, inclusiv prin publicare, a textelor valoroase. Spațiu al dezbaterii și al gândirii critice, Salonul, care a avut constant invitați speciali, scriitori, editori, artiști, jurnaliști, stimulează creativitatea și asigură cunoașterea marilor direcții de evoluție a literaturii și a criticii literare.

La această ediție, Salonul va avea patru secțiuni: cenaclu, conferințe, lansare de carte și limbă, stil, scriere creativă.

Coordonatorul Salonului de Literatură „Junimea” este Mirel Cană, iar secretariatul literar va fi asigurat de Cătălin-Mihai Ștefan și de Silviu Romaniuc. Invitatul permanent al ședințelor este scriitorul Ioan Răducea.

Pentru informații suplimentare și programări texte: salonuldeliteraturajunimea@gmail.com.