Joi, 20 februarie 2020, ora 18.00, la Taverna Racilor, Casa Pogor Iași, are loc întâlnirea săptămânală a Salonului de Literatură „Junimea”, la care vor citi Ioana Tătărușanu și Alexandra Nica Bujor.

Ioana Tătărușanu face parte din redacția revistei de cultură „Alecart”, a citit la Institutul Blecher și la festivalul „Poets in Transylvania” de la Sibiu, a participat alături de colegii din „Alecart” la Festivalul ,,Poezia e la Bistrița”. Participă la LicArt, cu 4 poeme semifinaliste. În ultimii ani, a obținut premiul I la „Tinere Condeie” și premiul II, anul trecut, la Festivalul de proză „Augustin Buzura”.

Alexandra Nica Bujor a câștigat concursul de creație literară „Treptele devenirii noastre”, cu o proză scurtă care ulterior a fost publicată într-un volum alături de celelalte lucrări premiate. A fost selectată în cadrul competiției de scenarii de scurtmetraj „Borcanul cu Ficțiune” și împreună cu alți 9 câștigători a participat la o sesiune de inițiere și formare sub îndrumarea lui Ion Sapdaru. A fost premiată la Concursul Național de Proză „Mihail Sadoveanu”.

Salonul are ca scop descoperirea și cultivarea talentelor literare, precum și promovarea, inclusiv prin publicare, a textelor valoroase. Coordonatorul Salonului de Literatură „Junimea” este Mirel Cană, iar secretariatul literar va fi asigurat de Cătălin-Mihai Ștefan. Invitatul permanent al ședințelor este scriitorul Ioan Răducea.

Pentru informații suplimentare și programări texte: salonuldeliteraturajunimea@gmail.com.