Muzeul Național al Literaturii Române Iași prezintă proiectul expozițional interactiv „Copilăria părinților noștri” sâmbătă, 5 mai 2018, la Atena, în cadrul evenimentului „Viața cotidiană în comunism”, organizat în parteneriat cu Asociația Femeilor Românce din Grecia.

Proiect lansat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” în luna aprilie a anului 2014, expoziția „Copilăria părinților noștri” s-a bucurat de un mare succes, fiind concepută de către liceeni – de la alegerea temei și strângerea obiectelor până la promovarea evenimentului și realizarea ghidajului. Scopul expoziției a fost acela de a reda viața cotidiană în comunism și, totodată, de a demonstra faptul că muzeele sunt spații vii, iar publicul tânăr poate contribui la reconstrucția memoriei și scrierea istoriei. Proiectul a fost lansat la Bojdeuca „Ion Creangă” și a mai fost prezentat la Istanbul, Suceava și Botoșani.

Prezentarea susținută de Corina Mocanu Irimiță și Iulian Pruteanu, coordonatorii proiectului, va avea loc la sediul Asociația Femeilor Românce din Grecia (str. Aristomenous 41, etaj 1, Plateia Attikis 10440, Atena), începând cu ora 13:00 și va fi urmată de prezentarea portofoliului de cărți al Editurii Muzeelor Literare Iași și de momente artistice.