Sâmbătă, 29 aprilie 2017, la Muzeul „Mihail Sadoveanu” se va proiecta o producție specială cu Ion Arhip, realizată de echipa TVR Iași.

Despre producție, Violeta Gorgos (regizor) spune: „Într-o zi de vară, Ion Arhip ne-a purtat pe străzile Iaşului de azi în paşii rimelor de altădată. Pasionat de istorie şi literatură deopotrivă, înzestrat cu o memorie de invidiat şi cu un har narator rar întâlnit, domnia sa i-a avut camarazi de promenadă pe George Topîrceanu, George Lesnea, Mihai Codreanu, Păstorel Teodoreanu… Cum se împrieteneau şi se tachinau intelectualii ieşeni, cum erau reţelele de socializare, cum se marca cu “îmi place” şi “distribui”, desprindem din catrenele aduse din secolul trecut de martorul timpului, Ion Arhip.

Cele 3 eseuri cinematografice sunt realizate de către echipa formată din Violeta Gorgos (regizor), Cristian Sbîngu (director de imagine), Sebastian Ivanovici (asistent imagine) şi Marian Bucur (editor imagine).

Proiecția va avea loc în cadrul manifestării tradiționale de primăvară de la Muzeul „Mihail Sadoveanu”, Sărbătoarea liliacului, eveniment care se va desfășura cu începere de la ora 12:00.

În cadrul evenimentului va fi lansat volumul Odiseea muzeelor ieșene, ediție nouă, revăzută și adăugită, apărut la Editura Muzeelor Literare în anul 2016, în prezența autorului Ion Arhip, cunoscutul muzeograf, cercetător și director al Complexului Muzeal Iași timp de 25 de ani.