Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi, în parteneriat cu Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași, lansează ediția a II-a a concursului de desene „Personaje în culori”. Proiectul este o invitație la lectură și desenat și, totodată, o provocare adresată copiilor: cea de a-și folosi imaginația pentru ilustrarea personajelor din colorata lume a lui Ion Creangă.

Așadar, anul acesta, propunem copiilor (cu vârste cuprinse între 7 și 13 ani) să citească Amintirile din copilărie, poveștile și povestirile lui Ion Creangă, să-și aleagă un personaj feminin preferat și să realizeze un desen în creion colorat sau acuarelă cu acesta. Pe lucrare, concurenții își vor scrie numele, vârsta și localitatea de reședință.

Ilustrațiile pot fi trimise în perioada 8 martie – 8 aprilie 2021. Copiii participanți vor expedia desenele în plic timbrat până la data de 8 aprilie 2021 (data poştei) pe adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, str. Vasile Pogor nr. 4, 700110, tel. 0232.213.210. De asemenea, în plic trebuie să se regăsească o pagină cu numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon și e-mail-ul.

Desenele selectate și premiate vor fi expuse la Muzeul „Ion Creangă” Iași (Bojdeuca), în cadrul evenimentului Zilele Bojdeucii, 14-15 aprilie 2021.