Marți, 30 noiembrie 2021, de la ora 19:00, Asociația Industrii Creative organizează la Casa Muzeelor un performance în premieră care îmbină poezia, muzica și artele vizuale. Un produs cultural comun, la care contribuie nu mai puțin de 9 artiști, Noi ne-am iubit în pandemie are punctul de plecare volumul de poezie omonim, semnat de Iustinian Turcu, și propune o călătorie la limita dintre uman și abstract, o coborâre către sine și o urcare către improvizația coordonată.

Elementele de poezie, acting și mișcare sunt asigurate de actorii Ali Deac și Iustinian Turcu (Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu), universul sonor va fi creat de Sebastian Vîrtosu (violoncel) și Eduard Draude (creație muzicală electronică), iar tabloul va fi completat vizual de proiecții video armonizate de artistul Andrei Cozlac și lumini al căror design este semnat de Daniel Mancaș.

Performance-ul Noi ne-am iubit în pandemie îmbină elemente de clasic și consonant cu cele contemporane și abstracte, viul și organicul se împletesc cu efecte sonore electronice, poezia cu visarea, mișcarea cu imaginea, iar toate vor curge dintr-o stare de prezență creată inclusiv de tine, cel din public.

▶ Ilustrații: Raluca Coșăreanu și Alexandru Cînean

▶ Outro muzical: Claudiu Urse – „Ce senin”

Accesul la eveniment este gratuit și se face în baza certificatului verde. Numărul de locuri este limitat.

Performance-ul va putea fi urmărit live pe paginile de Facebook: Sinestezia și Muzeul Național al Literaturii Române Iași.