Organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Teatrul Național din Iași, în parteneriat cu „Alecart”, proiectul „Lecturi³” continuă în noua stagiune cu spectacolul-lectură „Bărbatul cu trei picioare” de Mircea M. Ionescu, în regia lui Ion Sapdaru.

Dramaturgul Mircea M. Ionescu a primit în 2019 premiul Ion Luca Caragiale pentru volumul de teatru „Bărbatul cu trei picioare”, oferit de Academia Română. Pe 31 august 2020, i s-a acordat Premiul pentru întreaga activitate, în cadrul Galei Unitem.

Proiectul Lecturi³ își propune promovarea dramaturgilor români contemporani din România și din Republica Moldova, prin montarea unor spectacole-lectură în fiecare lună. Selecția pieselor se realizează de către un juriu format din reprezentanți ai Teatrului Național Iași, Muzeului Național al Literaturii Române Iași și revistei de cultură „Alecart“.

Pe 28 septembrie, de la ora 20:00, pe scena în aer liber din parcul de la Teatru³, vă invităm la reprezentația ce va fi susținută de actorii: Horia Veriveș, Ionuț Cornilă, Dumitru Năstrușnicu, Radu Ghilaș, Diana Chirilă, Anne Marie Chertic, Dumitru Georgescu.

Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.