Organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași și Teatrul Național din Iași, în parteneriat cu „Alecart”, proiectul „Lecturi la cub” (Lecturi3) continuă, cu montarea lunară a unor spectacole-lectură, la Teatru³.

Proiectul marca FILIT își propune să promoveze dramaturgii români contemporani, prin montarea pieselor de teatru ale acestora în Sala Teatru CUB a Teatrului Național din Iași. Astfel, în fiecare lună, membrii juriului, format din reprezentanții celor trei parteneri, vor selecta textul care urmează a fi pus în scenă.

Piesa aleasă de către juriu pentru acest spectacol-lectură este „Autorul” de Radu Herjeu, cunoscut jurnalist și scriitor român, autor al unor volume de poezii și teatru. Piesa „Autorul” a fost nominalizată la Concursul Naţional de Dramaturgie, organizat de Ministerul Culturii, în 2005.

Spectacolul-lectură este montat de regizorul Ovidiu Lazăr și va putea fi vizionat pe 27 ianuarie 2020, de la ora 19:00, la Teatru³. Din distribuție fac parte: Constantin Pușcașu, Călin Chirilă, Petronela Grigorescu, Radu Homiceanu, Haruna Condurache, Georgeta Burdujan, Ovidiu Lazăr. Spațiul sonor este oferit de Bogdan Ionescu și Radu Grăjdeanu.

La finalul reprezentației, publicul este invitat la un dialog cu creatorii acestui spectacol.

Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.