Luni, 29 martie 2021, vă invităm la teatru, la deschiderea celei de-a doua ediții a proiectului Lecturi³, organizat de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și revista ALECART. Proiectul are ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din România și Republica Moldova, prin realizarea unor spectacole-lectură, având ca suport piese de teatru ce nu au fost încă montate.

Selecția textelor este realizată de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai celor trei instituții partenere. Spectacolele au loc în fiecare lună, iar publicul are acces gratuit.

Spectacolul-lectură din această lună este „Ceva cu tăiței” de Marilena Dumitrescu, în regia Irinei Popescu-Boieru. Acesta va putea fi vizionat luni online, pe Scena 5 (canalul de YouTube și pagina de Facebook a Teatrului Național), de la ora 19:00.

Distribuție: Catinca Tudose, Daniel Busuioc, Haruna Condurache, Radu Ghilaș, Irina Răduțu Codreanu, Mălina Lazăr, Constantin Avădanei, Radu Homiceanu.

Dramaturgul Marilena Dumitrescu, despre piesa „Ceva cu tăiței”:

„Te-ai gândit vreodată cum ar fi să-ţi construieşti tu însuţi realitatea în care trăieşti? Eu da. La fel şi personajele din «Ceva cu tăiţei». Atunci când realitatea din jurul tău dispare, trebuie să-ţi construieşti alta. Dar să ştiţi că nu-i uşor, pentru că trebuie să ţii cont şi de realitatea interioară. Dar într-o comedie absurdă, totul se rezolvă până la urmă. Nu e uşor să fii Dumnezeu.”

O noutate a proiectului o reprezintă secțiunea specială de pe site-ul Teatrului Național Iași dedicată acestui proiect, ce se dorește a fi o bază de date virtuală pentru cei interesați de cele mai noi texte ale dramaturgilor din România și Republica Moldova. Îi invităm pe toți cei care doresc să se alăture proiectului Lecturi³ să trimită piesele de teatru la adresa de e-mail: lecturi3@gmail.com.