„Lecturi³” continuă și în anul 2021. Proiectul, organizat de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și revista ALECART, are ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din România și Republica Moldova, prin realizarea de spectacole-lectură, având ca suport piese de teatru ce nu au fost încă montate.

Selecția textelor este realizată de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai celor trei instituții partenere. Spectacolele-lectură au loc în fiecare lună, iar publicul are acces gratuit. La final de an, juriul desemnează o piesă câștigătoare, ce va fi transpusă scenic și va intra în repertoriul permanent al teatrului.

O noutate în 2021 o reprezintă secțiunea specială de pe site-ul Teatrului Național Iași dedicată acestui proiect, ce se dorește a fi o bază de date virtuală pentru cei interesați de cele mai noi texte ale dramaturgilor din România și Republica Moldova.

Îi invităm pe toți cei care doresc să se alăture proiectului Lecturi³ să trimită piesele de teatru la adresa de e-mail: lecturi3@gmail.com.