Luni, 7 iunie 2021, vă invităm la teatru, de la ora 19.00, la Sala Teatru CUB. A doua ediție a proiectului „Lecturi³” continuă cu noul spectacol-lectură „Muzeul”, piesă a dramaturgului ieșean Valentin Talpalaru, în regia actriței Georgeta Burdujan.

Organizat de Teatrul Național „Vasile Alecsandri” Iași, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași și revista ALECART, proiectul „Lecturi³” are ca scop promovarea dramaturgiei contemporane din România și Republica Moldova, prin realizarea unor spectacole-lectură, având ca suport piese de teatru ce nu au fost încă montate.

Selecția textelor este realizată de către un juriu alcătuit din reprezentanți ai celor trei instituții partenere. Spectacolele au loc în fiecare lună, iar publicul beneficiază de intrare liberă în sală, în limita locurilor disponibile.

🎭 Distribuție: Dumitru Georgescu, Catinca Tudose, Constantin Avădanei, Livia Iorga, Mălina Lazăr.

✒️ Scriitorul și muzeograful Valentin Talpalaru, despre piesa „Muzeul”:

„Am încercat, pe cât posibil să respect povestea și spectacolul unei piese de teatru. Sunt un împătimit al genului și acum am încercat să trec de cealaltă parte a «baricadei»! Am încercat să scriu ca și cum aș fi în sală, ca spectator și nu la un birou cu propriile idei, într-un soi de monolog păgubos. Fiecare trebuie să regăsească partea lui din spectacol. Am ales parabola pentru expresivitate, iar mesajul, pentru că trebuie să fie și un mesaj, este, cred, la vedere. La această piesă am mai adăugat două care vor apărea la Editura Junimea și care cred că vor avea o soartă fericită, pentru că locul pieselor de teatru este, în primul rând, scena.”

 

O noutate a proiectului o reprezintă secțiunea specială de pe site-ul Teatrului Național Iași dedicată acestui proiect, ce se dorește a fi o bază de date virtuală pentru cei interesați de cele mai noi texte ale dramaturgilor din România și Republica Moldova. Îi invităm pe toți cei care doresc să se alăture proiectului Lecturi³ să trimită piesele de teatru la adresa de e-mail: lecturi3@gmail.com.