Miercuri, 14 decembrie 2022, de la ora 17:00, la Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii, în sala Studio J va avea loc o sesiune de lectură publică în cadrul atelierelor Junimea XXI, invitat fiind poetul Bogdan-Alexandru Petcu, care va citi din creația proprie. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Pentru a putea facilita accesul celor care nu pot ajunge la muzeu pentru a asista la lectură, ședința nr. 24 a atelierelor va putea fi urmărită și live, pe pagina de Facebook a Muzeului Național al Literaturii Române Iași și pe canalul de Youtube al MNLR Iași.

Bogdan-Alexandru Petcu (n. 1995 în Albele, comuna Bîrsănești, județul Bacău) a absolvit Colegiul Național „Grigore Moisil”, Onești. A avut lecturi în cadrul Festivalului Internațional de Literatură și Traducere Iași – FILIT (la Noaptea Albă a Poeziei), la Institutul Blecher și „Nepotu’ lui Thoreau”. transcender (Editura Charmides, 2022) reprezintă debutul său în poezie.
A câștigat mai multe concursuri de poezie, proză scurtă și teatru. Dintre toate, merită amintite: premiul I la Concursul Național de Poezie „Ion Chichere”, ediția I, marele premiu „Magda Isanos” la Festivalul Național de Literatură „Rezonanțe Udeștene”, ediția a XXII, premiul „Ars Poetica” la Concursul Național de Poezie „Panait Cerna”, premiul I la Festivalul-Concurs de Literatură „Alexandru Macedonski”, ediția a IV-a, premiul I la Concursul Național de Poezie de Dragoste „Leoaică tânără, iubirea…”, ediția a XVII-a, premiul I la Concursul Naţional de Proză Scurtă „Radu Rosetti”, ediția a XIV-a, premiul al II-lea la Festivalul-Concurs de Literatură „Moștenirea Văcăreștilor”, ediția a XLVII-a, secțiunea teatru, premiul Prieteniei la Concursul Naţional de Poezie „Același cer ce nu e”.

📖 Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.
👉 Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan