Miercuri, 29 martie 2023, începând cu ora 18:00, în sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii, va avea loc o sesiune de lectură publică în cadrul atelierelor Junimea XXI, invitat fiind poetul Ioan Coroamă, care va citi din creația proprie. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.
Pentru a putea facilita accesul celor care nu pot ajunge la muzeu pentru a asista la lectură, ședința nr. 11 a atelierelor va putea fi urmărită și live, pe canalul de Youtube al MNLR Iași.

Ioan Coroamă (n. 2001, Iași) este student în cadrul Departamentului de Filosofie al Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A debutat publicistic în 2018, în Poesis Internațional, și a publicat poeme și traduceri în revistele Vatra, Steaua, Euphorion, Timpul, Echinox sau Poetic Stand. A câștigat în 2018 Concursul de creație literară „Iustin Panța” oferit de Revista Euphorion și Teatrul pentru Copii şi Tineret GONG din Sibiu. A participat la diverse ateliere de creație, tabere sau rezidențe artistice, precum LiterArt, Super, sau Tabăra de creație de la Ipotești. A citit poezie în cadrul unor cluburi de lectură precum Nepotu’ lui Thoreau sau Institutul Blecher și la diverse festivaluri sau evenimente poetice, precum Lecturi în Atelier, FILIT, Stand-up Poetry Alba Iulia sau Nocturnele de poezie ARCEN. Debutul său editorial, Colectiva, apărut în 2022 la OMG Publishing House, a câștigat Premiul Național pentru debut în poezie „Iustin Panța” în 2023.

Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.
📖  Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.
👉 Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan.