Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi și Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Facultatea de Istorie, Centrul de Istorie a Secolului XX, Asociația „Patrimoniu pentru comunitate” Iași și Editura Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, vă invită să participați la un dialog în jurul volumului lui Dan-Alexandru Săvoaia, Forme de organizare muncitorească în spațiul românesc (1921-1947): între internaționalism sindical și corporatism național.

Volumul care va sta la baza dezbaterii a apărut în 2022 în colecția HISTORICA la Editura Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi, pornind de la teza de doctorat susținută în toamna anului 2020. Autorul acestuia, asist. univ. dr. la Facultatea de Istorie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, este absolvent al aceleiași instituții superioare ieșene și al Universității Central-Europene din Budapesta. Dan-Alexandru Săvoaia a urmat stagii de cercetare în țară și străinătate, fiind preocupat de istoria socială a muncii și a mișcărilor sindicale, problema drepturilor omului și istoria relaţiilor internaţionale în secolul XX.

Evenimentul va avea loc luni, 21 noiembrie 2022, începând cu ora 17:00, în Sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor” Iași – Casa Junimii, avându-l ca moderator pe prof. univ. dr. Lucian Leuștean de la Facultatea de Istorie, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.

Participă: prof. univ. dr. habil. Sorin Radu, rectorul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, conf. univ. dr. Andrei Florin Sora de la Universitatea din București și conf. univ. dr. Ovidiu-Ştefan Buruiană, de la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași.