Sâmbătă, 1 iunie 2024, de la ora 13:30, vă invităm în sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii, la o întâlnire cu Irene Postolache, îndrăgită scriitoare de literatură pentru copii.

Laureată a Concursului Național „Ion Creangă” de creație literară – Povești, ediția a 25-a, 2017 (Premiul I – Secțiunea „Povești scrise de adulți”), Irene Postolache (n. 1961) scrie poveşti pentru copii și a publicat texte în reviste culturale și în diverse antologii. Este membră a Uniunii Scriitorilor din România, Filiala București. Dintre cele mai recente cărți publicate, amintim: „Un iepuraș cât o lingură de mare” (Editura Junimea, Iași, 2022) și romanul pentru copii „De ce se bat pisicile? ” (Editura Creator, Brașov, 2023). A fost declarată Autoarea lunii Septembrie la Târgul de carte „Libris” în 2022 și este colaboratoare la RadioStar Sebeș, Star FM, la emisiunile „Ora de educație”, „Pastila de poveste”. În acest moment, la editura ieșeană Junimea se află sub tipar o nouă carte.

Întâlnirea va prilejui o discuție despre universul creator al autoarei, gazdă fiind Valentin Talpalaru, scriitor și muzeograf MNLR Iași. Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

Coordonatoare: Diana Vrabie, muzeografă MNLR Iași.

Dacă citiți cu atenție, în spatele personajelor o veți întâlni pe Irene Postolache, discretă și emoționată, așteptând reacția cititorului, bucurându-se de bucuria lui, în egală măsură matură, exigentă și copilăroasă, mereu cu zâmbetul pe buze, ca și cum și-ar dărui sieși poveștile, nu doar celor gata de o nouă aventură în lumea lor minunată. (Valentin Talpalaru)