Vineri, 7 mai 2024, de la ora 15.30,  în sala Studio J a Muzeului „Vasile Pogor” – Casa Junimii va avea loc o întâlnire cu scriitorul George C. Dumitru, eveniment organizat de Alecart și Editura Polirom, în parteneriat cu Muzeul Național al Literaturii Române Iași, Liceul „Varlaam Mitropolitul” Iași și Colegiul Național Iași.

Ultima Întâlnire Alecart din acest an școlar este despre RUPTURI – „un studiu de caz despre viața de adult a generației de tranziție și despre copiii ei, despre rupturile care ne-au scurtcircuitat societatea, valorile, capacitatea de a-l înțelege pe celălalt, despre falimentul «meseriei» de părinte și molima care a pus stăpânire pe noi: pierderea de sine. Un roman pentru toți adolescenții și pentru toți părinții de adolescenți. O oglindă care ne arată în toată slăbiciunea și goliciunea noastră”. (Emil Munteanu)

Întâlnirea Alecart cu George C. Dumitru se va transforma într-o dezbatere despre adolescența de azi și vulnerabilitățile ei, despre relația tensionată părinte-copil, despre literatura ca spațiu de rezonanță a conflictelor dintre generații.

La evenimentul de la Muzeul „Vasile Pogor” – Casa Junimii (inclus în cadrul Concursului Național Interdisciplinar „Literatura și celelalte arte”, concurs organizat de Colegiul Național Iași) vor fi anunțate revistele laureate la secțiunea „Reviste școlare și jurnalism cultural”.

Prezintă: Daria Bejenari, Alicia Perdun și Ioana Roată.
Întâlnirea va fi moderată de Nicoleta Munteanu și Emil Munteanu.