Termenul limită de trimitere a lucrărilor pentru Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară – Povești, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi, a fost prelungit până în data de 31 mai 2020.

La concurs pot participa români de pretutindeni, care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor din România, Republica Moldova și Ucraina. Textele (maximum 15 pagini), culese la 2 rânduri, în 5 exemplare, vor fi însoţite de un motto. Numele autorului, vârsta, adresa, numărul de telefon, e-mail-ul se vor afla într-un plic sigilat, pe care va fi scris acelaşi motto şi menţiunea „Poveşti scrise de copii” sau „Poveşti scrise de adulţi”. Textele care nu vor respecta aceste rigori vor fi descalificate.

Concurenţii vor expedia lucrările în plic timbrat (imprimate), până la data de 31 mai 2020 (data poştei) pe adresa: Muzeul Național al Literaturii Române Iași, str. Vasile Pogor nr. 4, 700110, tel. 0232.213.210. De asemenea, în plic va trebui inserat un CD cu formatul electronic al textelor.

Data anunțării premiilor ediției a XXVIII-a va fi comunicată pe site-ul Muzeului Național al Literaturii Române Iași. Poveştile premiate vor fi publicate în volumul „Poveştile de la Bojdeucă”, ce va fi lansat în 2021.