Concursul județean literar-artistic „Pe urmele lui Mihai Codreanu…”, organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Școala Gimnazială „Mihai Codreanu” Iași, ajuns anul acesta la ediția a XI-a, se va desfășura exclusiv online.

Proiectul, coordonat de Mihaela Burlea, profesor de limba română și Beatrice Panțiru, muzeograf, are două secțiuni: creație literară și artă plastică. La secțiunea de creație literară, echipa fiecărei școli participante va trebui să trimită o interpretare la un sonet anume din opera poetului Mihai Codreanu (care va fi trimis concurenților în data de 1 decembrie 2020), de maximum 30 de rânduri, tehnoredactată cu font Times New Roman, corp 12, la 1,5 rânduri. La secțiunea de creație plastică, elevii se pot înscrie cu lucrări (grafică, pictură, tehnică mixtă) inspirate tot din sonetul propus. Acestea trebuie realizate în format A3/A4, scanate și expediate în variantă electronică.

Lucrările sunt așteptate în perioada 1-15 decembrie 2020, pe adresa muzeul.codreanu@gmail.com. Ele vor fi evaluate de două jurii de specialitate, după care, în data de 21 decembrie 2020, vor fi anunțați câștigătorii celor două secțiuni ale concursului.