Romanian Mental Health Film Festival își propune să folosească filmul pentru a iniția conversația despre sănătatea mentală și despre probleme umane importante și complexe din realitatea imediată, onorând experiența oamenilor. RMHFFest este un proiect independent, iar existența și evoluția festivalului depind de sponsorii și instituțiile publice care își oferă susținerea an de an.
Ediția a IV-a se va desfășura în perioada 8-11 mai 2025. Programul poate fi consultat aici.
Sâmbătă, 10 mai 2025, de la ora 16:30, în sala de conferințe a Casei Muzeelor găzduim cea de-a doua întâlnire din seria Dialogurile RMH, având ca invitate pe Carla Teaha și Aida Economu.
Carla Teaha locuiește în București și se exprimă multidisciplinar, fiind, uneori simultan, alteori pe rând, actriță, regizoare, om de radio sau manager cultural. Pasiunea sa timpurie pentru complexitatea naturii umane a condus-o spre o licențiere în Jurnalism, la Universitatea din București, urmată de o a doua specializare, în Actorie, la UNATC „I.L. Caragiale”. Debutul său regizoral are loc odată cu lansarea primului documentar de lungmetraj, „De ce mă cheamă Nora, când cerul meu e senin” („Nora”), film pentru care semnează regia și scenariul. În prezent, face parte din echipa matinalului de la Radio Guerrilla, unde poate fi ascultată în fiecare dimineață, de luni până vineri.
Aida Economu este actriță de teatru și film. A absolvit UNATC „I.L. Caragiale“ și a jucat, printre altele, în Umbre (2014), Minte-mă frumos în Centrul Vechi (2017), Petrecere privată (2016), 5 minute (2019), dar și în seriale de popularitate, precum Profu’. Cele mai recente filme ale sale sunt Otto Barbaru (2020) și The Protégé (2021). De asemenea, poate fi urmărită și pe scenele teatrelor bucureștene.
Dialogurile #RMH sunt conversații între oameni relevanți din diferite domenii, care discută din perspectivă personală și profesională despre felul în care se raportează la conceptul de sănătate mentală și la implicațiile pe care aceasta le are la nivel individual, relațional și comunitar.
Intrare liberă, locuri limitate.