Muzeul Național al Literaturii Române Iași dă startul înscrierilor în cadrul programului anual de burse și rezidențe de cercetare științifică „Junimea”privind istoria și viaţa culturală ale Iaşiului.

Ajuns la ediția a V-a, programul încurajează investigația științifică pe un subiect legat de istoria culturală sau de sistemul cultural contemporan ale orașului Iași, în diferite domenii: filologie, istorie, filosofie, sociologie, muzeologie, antropologie, economie, biblioteconomie, științe politice ș.a.

Muzeul Național al Literaturii Române Iași va oferi 4 burse și 4 rezidențe de cercetare, astfel:

  • 2 burse de performanță științifică „Junimea” pentru studenți și masteranzi, în valoare de 300 lei/proiect;
  • 2 burse de cercetare științifică „Junimea” pentru doctoranzi și cercetători, în valoare de 700 lei/proiect;
  • 4 rezidențe de cercetare „Vasile Pogor” (cazare pe o perioadă de 1-3 săptămâni, pentru cercetători și doctoranzi).

Pentru depunerea proiectelor vor fi eligibili studenți, masteranzi, doctoranzi și cercetători din România, Republica Moldova și Ucraina. Dosarul proiectului de cercetare trebuie să conțină un CV, titlul proiectului de cercetare, planul proiectului de cercetare de minim 2.000 de semne (pentru doctoranzi și cercetători), cuprinsul și un fragment de minimum 5 pagini din lucrarea de licență sau dizertație  (pentru studenți și masteranzi).

Beneficiarii burselor și rezidențelor de cercetare vor avea ca obligație elaborarea unui articol ştiinţific care va apărea în una dintre publicațiile Muzeului Național al Literaturii Române Iași sau susținerea unei conferințe sub egida Muzeului Național al Literaturii Române Iași.

Perioada de înscriere se va derula între 6 martie și 20 aprilie 2018, iar transmiterea proiectului se va face electronic, la adresa de e-mail muzeul.literaturii@gmail.com. Evaluarea proiectelor se va realiza în perioada 24-25 aprilie 2018, iar rezultatele vor fi anunțate în data de 27 aprilie 2018 pe site-ul www.muzeulliteraturiiiasi.ro.