Miercuri, 24 noiembrie 2021, de la ora 17:00, va avea loc o sesiune de lectură publică online, pe platforma Zoom, în cadrul atelierelor Junimea XXI.

Ședința nr. 12 va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook a atelierului, iar invitatul acesteia este Savu Popa (n. 1991, Sibiu). A publicat poezie în diverse reviste și în volumele de versuri Ipostaze (Editura Paralela 45, 2017), Noaptea mea de insomnie (Editura Cartea românească, 2018) și O cameră fără prize (Casa de Pariuri Literare, 2021). Este prezent și în antologii de versuri și proză.

Este profesor de Limba și literatura română în județul Sibiu, doctor în filologie la Facultatea de Filologie din cadrul Universității „Lucian Blaga” din Sibiu și are studii de doctorat în cadrul Școlii Doctorale din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie „George Emil Palade” din Târgu Mureș, cu o teză despre ipostazele imaginii din adânc în poezia optzecistă.

Savu Popa a luat multe premii în poezie și proză, cele mai recente fiind premiul I la Concursul Național de proză „Mihail Sadoveanu” organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iași, premiul al III-lea pentru proză scurtă la Festivalul Național „Alexandru Macedonski”, Asociația Macedonenilor din România (AMR), București, 2021.

Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei. Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de email: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.

Coordonatorul atelierelor: Cătălin-Mihai Ștefan.