Miercuri, 16 martie, de la ora 17:00, va avea loc o nouă sesiune de lectură publică online, pe platforma Zoom, în cadrul atelierelor Junimea XXI.

Ședința nr. 11 va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook a atelierului, iar invitatul acesteia este Dumitru Crudu (n. 1967, în satul Flutura, raionul Ungheni, Republica Moldova). Este prozator, dramaturg, poet și unul dintre autorii Manifestului Fracturismului, apărut pentru prima dată în ziarul „Monitorul de Brașov”. În anul 2003 a primit premiul UNITER și Premiul Fundației Principesa Margareta pentru Cea mai bună piesă de teatru din România (Alegerea lui Alexandru Suțțo). Este primul dramaturg român jucat în Africa și în America Centrală. În proză a debutat în 2008 cu romanul Măcel în Georgia. Cu romanul Un american la Chișinău a fost nominalizat la Visegrad Eastern Partnership Literary Award din Bratislava și la Premiul pentru proză al revistei „Observator cultural”. În 2018, pentru cartea de proză scurtă Salutări lui Troțki, a primit Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române. Unul dintre romanele sale, Oameni din Chișinău, a fost tradus în limba cehă, iar o parte din povestirile sale au fost traduse în engleză, franceză, germană și suedeză și au apărut în reviste literare și antologii.

Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.

📖 Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.
👉 Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan