Miercuri, 15 februarie, începând cu ora 17:00, vă invităm să asistați la ședința nr. 6 din 2️⃣0️⃣2️⃣3️⃣ a atelierelor de lectură, care va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook Junimea XXI.

La întâlnirea online va citi poezie Anca-Ioana Câdă (n. 1995). A absolvit Colegiul Național „Vasile Alecsandri” din Bacău, în 2014. În 2018 a absolvit Facultatea de Drept a Universității din București, urmând ca în același an să promoveze examenul de admitere în profesia de avocat (Baroul București). La 9 ani a participat la primul concurs, respectiv Concursul Național de creație literară Ion Creangă” – Povești (2004), organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi. A participat la acest concurs timp de patru ediții, câștigând, pe rând, Premiul Teatrului „Luceafărul” Iași (ediția a XIII-a), Premiul Radio România Iași (ediția a XIV-a), Premiul revistei „Convorbiri literare” (ediția a XV-a) și Premiul Bojdeucii „Ion Creangă” (ediția a XVI-a). În liceu a participat și a câștigat premii la secțiunile poezie, proză și teatru în cadrul Concursul Național de creație literarăVasile Alecsandri”.

O parte dintre poemele sale pot fi citite online în revistele/pe platformele EchinoxO mie de semneNoise Poetry, Haimanale LiterareLiteromania, Casa Poemelor, iar în print în paginile revistei Planeta Babel.

Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.
📖  Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de e-mail: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.
👉 Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan.

Înregistrare disponibilă aici.