Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.

Pentru siguranța tuturor participanților, următoarele întâlniri se vor desfășura online, pe platforma Zoom, în fiecare zi de miercuri. Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de email: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.

Ședința nr. 10 Junimea XXI va avea loc miercuri, 10 noiembrie 2021, începând cu ora 17:00 și va putea fi urmărită live pe pagina de Facebook a atelierului. Va citi poezie Emanuel Enache (n. 2001, sat Bohotin, comuna Răducăneni, județul Iași), student în anul II la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iaşi.

A debutat în proză cu volumul Povești la gura sobei și a fost premiat în cadrul mai multor concursuri de proză scurtă dedicate elevilor. În poezie, a participat în proiectul „Poemele izolării” din cadrul Salonului de literatură „Junimea” al Muzeului Național al Literaturii Române Iași. A publicat în „Confluențe Literare” și „Vestea Bună”. A luat premiul II la concursul „Poveștile Iașului”, organizat de Biblioteca Județeană „Gh. Asachi” Iași în 2020.

Coordonatorul atelierelor: Cătălin-Mihai Ștefan