Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.

Întâlnirile se vor desfășura la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași, în Parcul Copou, în fiecare zi de miercuri, de la ora 17:00, excepție făcând perioadele de vacanță. Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de email: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.

Ședința nr. 5 Junimea XXI va avea loc miercuri, 9 iunie 2021, începând cu ora 17:00. Va citi poezie Antonia Mihăilescu (n. 1999, Suceava). Este studentă la Facultatea de Teatru, Secţia Regie – Universitatea Naţională de Arte „George Enescu” Iaşi, membră a Casei de Poezie Light of ink şi organizator în cadrul Maratonului de Poezie online şi al Festivalului Zile şi Seri de Literatură Doinaş SAD. De două ori finalistă în cadrul concursului LicArt, câștigătoare a concursului de debut „Alexandru Mușina” cu volumul de debut „Note din secolul kitsch” (editura Tracus Arte, București, 2020), volum nominalizat pe lista scurtă în cadrul Premiului Eminescu Botoșani. De curând, același volum a luat premiul pentru debut în poezie la Premiul Naţional de Proză „Ziarul de Iaşi”.

Întâlnirile săptămânale se vor desfășura cu respectarea strictă a regulilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19: triaj observațional, termoscanare, dezinfectare, purtarea corectă a măștii de protecție, respectarea distanțării fizice.

Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan