✒ Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.
Întâlnirile se vor desfășura la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași, în Parcul Copou, în fiecare zi de miercuri, de la ora 17:00, excepție făcând perioadele de vacanță. Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de email: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.
Ședința nr. 3 Junimea XXI va avea loc miercuri, 26 mai 2021, începând cu ora 17:00. Va citi poezie Daniel Sascău (n. 1993), absolvent al Universității Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design Iași (Grafică). În prezent, e masterand la aceeași facultate. A participat la diferite concursuri literare, printre care: Concursul Naţional de Poezie şi Interpretare Critică a Operei Eminesciene „Porni Luceafărul…”, ediţia a XXXIII-a, 15 iunie 2014, Botoşani, (premiul revistei Poezia); concursul „Literatura Tinerilor” (Neptun, 2017), unde a fost printre premianți, respectiv i s-a oferit șansa de a publica un volum la o editură de prestigiu din țară; concursul „Alecsandriada” (locul 3). A publicat în revistele: „Vitraliu” a Centrului de Cultură „George Apostu” din Bacău, „Semn”, „Plumb”, „Scântei Galbene” și altele.
Întâlnirile săptămânale se vor desfășura cu respectarea strictă a regulilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19: triaj observațional, termoscanare, dezinfectare, purtarea corectă a măștii de protecție, respectarea distanțării fizice.
Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan