Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.

Întâlnirile se vor desfășura la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași, în Parcul Copou, în fiecare zi de miercuri, de la ora 17:00, excepție făcând perioadele de vacanță. Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de email: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.

Ședința nr. 4 Junimea XXI va avea loc miercuri, 2 iunie 2021, începând cu ora 17:00. Va citi poezie Darius Brașov (n. 2001, Iași). A absolvit Colegiul Național „Costache Negruzzi”. În prezent este student în anul I la Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. A publicat în „pov21”, „noise poetry” și „Timpul”. A citit la ediția a III-a a maratonului de poezie organizat de Simona Popescu & Litere București. A obținut o mențiune în cadrul festivalului național de proză scurtă „Augustin Buzura”.

Întâlnirile săptămânale se vor desfășura cu respectarea strictă a regulilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19: triaj observațional, termoscanare, dezinfectare, purtarea corectă a măștii de protecție, respectarea distanțării fizice.
Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan