✒ Dedicat exclusiv poeziei, Junimea XXI este un proiect marca MNLR Iași ce constă în ateliere de lectură, scriere creativă, lansări de carte, lecturi publice cu poeți (re)cunoscuți. Lista rămâne deschisă pentru propuneri, pe care le așteptăm din partea tuturor celor interesați de fenomenul poeziei.
Întâlnirile se vor desfășura la Muzeul „Mihai Eminescu” Iași, în Parcul Copou, în fiecare zi de miercuri, de la ora 17:00, excepție făcând perioadele de vacanță. Vă puteți înscrie pentru lecturi și trimite texte pe adresa de email: junimeaxxi.mnlri@gmail.com.
Ședința nr. 2 Junimea XXI va avea loc miercuri, 19 mai 2021, începând cu ora 17:00. Va citi poezie Anastasia Fuioagă (2001, Iași), fost redactor-șef Alecart, studentă în anul I la Facultatea de Litere, Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Anul trecut a obținut Premiul al II-lea la Concursul Național „Rețeaua Literară” (secțiunea poezie) și Premiul al III-lea la Colocviul Național Studențesc „Mihai Eminescu” și a fost invitată ca poetă nedebutată la Festivalul Internațional „Poezia e la Bistrița”. A publicat poezie, cronici de carte și de film, eseuri în „Orizont”, „Bucovina literară”, „Revista de povestiri”, „O mie de semne”, „Poetic Stand”, „Alecart”, „Timpul”.
Întâlnirile săptămânale se vor desfășura cu respectarea strictă a regulilor de prevenire și combatere a pandemiei de COVID-19: triaj observațional, termoscanare, dezinfectare, purtarea corectă a măștii de protecție, respectarea distanțării fizice. Numărul de locuri disponibile este limitat la 10.
Coordonator: Cătălin-Mihai Ștefan